13
Februari 2012

Schaatspiste op de "Met in As"

Activiteiten

In navolging van de Elfstedenkoorts bij onze noorderburen, kregen enkele leden van Jong VLD Asse een plotse ingeving: waarom geen ijspiste op de Markt in Asse? Enkele jaren terug had iemand ons in het oor gefluisterd dat de voorzieningen voor de aanleg van een natuurlijke ijspiste op de Markt in Asse 30 jaar terug al gepland waren bij de herinrichting ervan. Men had alleen wat houten planken, wat materiaal om de afwatering tegen te gaan en enkele kubieke meters water nodig.

Een lokale standenbouwfirma sponsorde de planken, de dranghekken stonden klaar bij de werkliedencentrale, de verzekering werd gesponsord door een plaatselijke makelaar, 100 paar schaatsen werden aangeschaft en het water werd gesponsord door enkele horecagelegenheden op de Markt. Er kwam zelfs een chapefirma het ijs volledig gladpolieren en dit opnieuw uit sympathie.

Na enkele dagen vriesweer, kritische opmerkingen en het nodige geduld was ze dan eindelijk klaar: Asse had een eigen ijspiste van 30 op 10 meter! Op vrijdagavond 11 februari werd ze officieel ingeschaatst door enkele jongeren en nadien waagde de lokale studentenclub Moeder Hopland zich nog even op het ijs.

Honderden mensen en diverse jeugdbewegingen hebben zich in het weekend van 10, 11 en 12 februari volop kunnen uitleven op een gratis ijspiste, in hun eigen dorp, op "de Mèt". 

Auteur

Niel Delgouffe Niel Delgouffe

FOTO ALBUM

Bekijk volgens categorie

Bekijk volgens datum

Terug naar overzicht